Kiedy widzę moją ulubioną dynię Muscat, nie mogę się opanować. Kupuję ją z myślą, że: zrobię musy, ciasto, upiekę, zamrożę, ugotuję zupę, gulasz, risotto... A później zapominam o czasie, jaki jest niezbędnym składnikiem każdej potrawy. Na szczęście dynię można zjeść również na surowo. Sprawdzi się świetnie jako składnik surówki oraz smoothie. Przy okazji genialnie wzmocni odporność i odkwasi organizm. Natura wiedziała, co robiła, pozwalając ją zbierać późną jesienią. Po witaminy marsz!
Składniki:
- dynia - 150 g (grubszy plaser)
- pomarańcza - 1 sztuka
- pietruszka - 1 gałązka
- woda - 100 ml
- sok z cytryny - ewentualnie kilka kropel do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie
składniki zmiksuj blenderem, tak aby konsystencja nadawała się do picia. W razie potrzeby dodaj nieco wody. To wszystko! 3 minuty i tyle zdrowia. Smacznego!
Dorota
Dorota
Follow my blog with Bloglovin
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz