Dyniowo-pomarańczowe smoothie z akcentem zielonej pietruszki - na zdrowie!

Kiedy widzę moją ulubioną dynię Muscat, nie mogę się opanować. Kupuję ją z myślą, że: zrobię musy, ciasto, upiekę, zamrożę, ugotuję zupę, gulasz, risotto... A później zapominam o czasie, jaki jest niezbędnym składnikiem każdej potrawy. Na szczęście dynię można zjeść również na surowo. Sprawdzi się świetnie jako składnik surówki oraz smoothie. Przy okazji genialnie wzmocni odporność i odkwasi organizm. Natura wiedziała, co robiła, pozwalając ją zbierać późną jesienią. Po witaminy marsz! 





Składniki:

  • dynia - 150 g (grubszy plaser)
  • pomarańcza - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 gałązka
  • woda - 100 ml
  • sok z cytryny - ewentualnie kilka kropel do smaku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksuj blenderem, tak aby konsystencja nadawała się do picia. W razie potrzeby dodaj nieco wody. To wszystko! 3 minuty i tyle zdrowia. Smacznego!

Dorota 


Follow my blog with Bloglovin

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz