Składniki:
- twaróg półtłusty - 250 g
- mąka orkiszowa (lub pszenna) - 250 g
- jajo - 1 sztuka
- proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
- cukier waniliowy - 1 opakowanie
- ksylitol (lub cukier) - 2 łyżki
Przygotowanie:
Twaróg zmiksuj z jajkiem, cukrem i ksylitolem. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj na gładką masę (można to zrobić ręcznie lub mikserem, malakserem itp.). Z ciasta ulep małe kulki, ułóż na blasze do pieczenia przykrytej papierem i piecz w temperaturze 180 - 200 C około 20 minut. Przed upieczeniem możesz posypać bułeczki cukrem - w ten sposób utworzy się przyjemna, słodka i chrupiąca skórka. Czyż nie zapowiada się fantastyczny poranek?Inspiracja: mniammniam.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz